Størrelser
Farve
Mærke

Shop sports BH’er på emci.dk

En sports Bh med god støtte er et must-have til dig, der dyrker sport, løb eller fitness. Uanset ens bryststørrelse er det altid vigtigt med en behagelig og komfortabel sports Bh, hvad enten man dyrker hård intensiv træning eller lettere træning.
Når du skal vælge sports Bh, er det vigtigt, at den giver den rette støtte til barmen.

Vær opmærksom på at du bør vælge en model ud fra, den aktivitet du skal lave, hvor du sørger for at tage hensyn til stropperne. De skal være behagelige, have den rette størrelse samt pasform og stil. På den måde undgår du, at den gnaver under træningen, samtidig med at du føler dig komfortabel og godt tilpas.

Hvorfor bruge sports Bh?

Vi kender det alle. Når vi i en vis grad dyrker nogen for for motion, hvor brysterne belastes, lever de de frit deres eget liv. Dette er ikke kun et spørgsmål om ubehag, men om dine brysters fremtid. Hårdt og kontant sagt for at undgå mulige hænge bryster i fremtiden. Det er vigtigt, at dine bryster beskyttes og omfavnes modbevægelse, når du for eksempel løber. Brysterne består af hud og bindevæv, som i ethvert tilfælde har brug for hjælp og støtte, men også brug for hvile. Hvis brysterne får lov at hoppe og danse rundt på din næste løbetur, øger du risikoen for, at hud og bindevæv bliver strukket ud uden mulighed for at få det på plads igen. Det er dette, der i sidste ende kan resultere i slappe hængende bryster. Det er derfor vigtigt at benytte sig af en sports Bh med optimal støtte og komfort, når du dyrker motion – og det er aldrig for sent at finde den rette!

Dette skal du være opmærksom på!

Når du investerer i en sports Bh er det vigtigt, som tommelfingerregel, at være opmærksom på sports Bh’ens 3 dele: stropper, skål og pasform rundt om kroppen. Men hvordan bedømmer jeg dette?

Stropper – Det er vigtigt, at stropperne sidder forholdsvis stramt, da dette er med til at give en bedre støtte. De skal kunne reguleres og være elastiske i et fast og komfortabelt materialle. Tjek derfor om der er justeringsspænder til at stramme stropperne med og om de er funktionelle. Jo mere fast og stram en strop er, jo bedre støtte giver Bh’en din barm.

Skål – Som en normal Bh, har en sports Bh ikke skåle på samme måde men en anden indsyet støtte. Det er vigtigt, at materialet ikke er for elastisk, da dette har tendens til at udvide sig ved brug, så sports Bh’en løsnes. Vær derfor opmærksom på stoffets fasthed. Jo mere fast og spændt materialet er, jo bedre støtte giver sports Bh’en. Typisk får du længst holdbarhed og bedst resultat med en sports Bh i fastere materiale, hvor der ikke er gået på kompromis med komfort og kvalitet.

Omkreds – Det vigtigste element er, at sports Bh’ens pasform rundt om kroppen er stram. Om båndet er bredt eller smalt er underordnet, og har i sidste ende ingen betydning for Bh’ens formål og funktion. Det der betyder noget, er, at den sidder stramt om kroppen, så den ikke glider op og ned i bevægelse, og det bedste ville være, hvis du fandt en sports Bh med ryglukning. Da sports Bh’er der trækkes over hovedet for at få dem på, ikke sidder helt så stramt som dem med lukning, hvilket resulterer dårligere støtte.

To gode retninglinjer at følge er:


  1. Jo større skålstørrelse du har, des bedre og mere støtte har du brug for.

  2. Jo flere bevægelser du udøver i din sport jo mere støtte har du brug for, til at omfavne og beskytte din bryster.

Sådan vasker du din sports Bh

Ofte vil sports Bh’en have en vaskeanvisning, der henviser til skånsom vask – og dette er klart det mest optimale for både at skåne og beskytte din Bh bedst muligt. Ofte vil der også være en række vaskesymboler, som indikerer, hvordan du skal vaske din sports bh. Tegnene anviser, hvordan Bh’en bedst muligt holder sin form, farve og kvalitet. Følg derfor vaskeanvisningen hvis du vil være sikker på, at Bh’en hverken mister sin form eller farve – og dermed bevarer støtten. Det er derfor vigtigt, at du følger disse anvisninger.

I øvrigt vil det, særligt for en sports Bh, være en god ide, hvis den vaskes mere skånsomt, end vaskeanvisningen fortæller. Hvis du vasker i vaskemaskine, vil det som udgangspunkt altid være en god ide at skånevaske ved laveste temperatur, og derefter hænge Bh’en til tørre.

3 tips til at forlænge din sports Bh´s levetid


  1. Vask hellere din sports Bh oftere end sjældent. Særligt hvis du har svedt og dyrket intensiv hård træning i den.

  2. Sørg for at hænge den op efter du har anvendt den, uanset om den er vasket eller ej. Lad den derfor ikke ligge våd eller fugtig, da dette skader fibrene i stoffet.

  3. Du bør altid vaske din sports Bh i hånden, dog ikke i varmere vand end vaskeanvisningen henviser til. Hvis vaskeanvisningen fortæller, at Bh’en godt kan tåle maskinvask, bør du lægge den i en vaskepose.